Fundatia Romana Sfantul Petru a luat fiinta in anul 1997, timp in care a desfasurat mai multe activitati pe proiecte sociale. Pensiunea pentru batrani deschisa de catre Fundatia Romana Sfantul Petru, incearca sa gaseasca solutia cea mai potrivita de ingrijire a persoanelor varstnice ce nu isi mai pot purta singure de grija si devin dependente de familiile lor. Ne adresam familiilor ce au in grija persoane ajunse la varsta a treia. Batranii ajung intr-un moment in care au nevoie de sprijinul si ajutorul celor din jurul lor, au nevoie de ingrijire permanenta, unii fiind imobilizati la pat, altii sunt loviti de crunta boala Alzheimer. Dorim sa considerati ca noi putem deveni un sprijin pentru dumneavoastra prin caminul nostru, oferindu-le batranilor ingrijire intr-o atmosfera calda si prietenoasa, de familie.  

Viata de zi cu zi, stresul general, efectiv lipsa timpului liber ne fac sa ni se para aproape imposibil sa facem fata cu brio ingrijirii unui batran. Cei mai multi dintre dumneavostra probabil ca alegeti sa va ocupati personal de ingrijirea lor, insa oare cu ce cost? Cel mai probabil neglijandu-va familia sau prin amanarea altor activitati/proiecte. Este adevarat ca este datoria noastra, a tuturor sa ne ingrijim cat mai bine batranii, insa trebuie sa ne gandim ca alegerea unui centru rezidential de ingrijire nu este decat cea mai buna varianta. Din pacate nici ingrijirea la domiciliu nu este intodeauna o solutie viabila, mai ales din cauza faptului ca nu vom avea asitenta medicala permanenta.

Despre Alzheimer si modul in care ne afecteaza viata!
Cry

Boala Alzheimer este o forma de dementa, fiind o boala degenerativa a creierului. Afecteaza memoria, gandirea si comportamentul. Deteriorarea memoriei este o caracteristica importanta pentru stabilirea acesteia sau oricarei forme de dementa. Schimbarea urmatoarelor elemente trebuie sa fie si ea vizibila: limbaj, abilitatea de a lua decizii, judecata, atentia, precum si alte zone ale functiilor mentale si personalitatii.

 

Dragoste, tandrete, rabdareKiss

Bolnavul de Alzheimer devine alta persoana decat cea pe care am cunoscut-o initial si alaturi de care traim. N-o recunoastem, nu ne recunoaste nici ea, dar are nevoie in mod special de dragoste, tandrete, acceptare, rabdare, intelegere, un mediu de viata linistit. Asa cum si cel care il ingrijeste are nevoie de acelasi lucru din partea celor din jur; de consiliere, terapie specializata, momente de respiro, intimitate sau schimbare de decor, care sa-i asigure normalitatea judecatii. Doar el e cel ce duce greul!
Acasa batranii pot devin foarte periculosi daca nu au pe cineva care sa-I supravegheze permanent.
Cunoastem faptul ca fiecare persoana este unica asa ca incercam sa oferim solutii personalizate pentru fiecare in parte si asiguram ingrijirea varstnicilor intr-un ambient prietenos, cu ajutorul personalului atent selectionat in acest sens. Rezidentii nostri beneficiaza de o ingrijire exemplara astfel incat se poate spune ca sunt ingrijiti mai bine decat acasa.  Consultatiile medicale zilnice, consilierea psihologica sau atentia cu care tratam persoanele cu sau fara handicap, ne fac din ce in
ce mai mai increzatori in fortele proprii si nu in ultimul rand mai buni, mai dedicati acestui proiect. Deasemenea primim in ingrijire pe perioade determinate sau nedeterminate si persoane care au fost diagnosticate cu Alzheimer, Parkinson sau alte boli degenerative.
Avem locuri libere pentru doamne sau domni si primim persoane care au fost diagnosticate cu Alzheimer, Parkinson, dementa mixta, persoane care au suferit AVC, imobilizate la pat, cu handicap locomotor mediu sau sever si cu alte probleme de sanatate.

Ce oferim
Smile

Caminul are o capacitate maxima de 50 de rezidenti, iar cazarea acestora se face in camere spatioase cu TV-LCD si asigura linistea si comfortul persoanelor cazate. Amplasarea caminului este intr-o zona foarte linistita la iesirea din Bucuresti, in Orasul Popesti Leordeni, la numai 15 minute de Piata Sudului, accesul pana la noi fiind foarte facil nu numai cu masina proprie, ci si cu mijloacele de transport in comun.
Spatiu si dotari : TV – LCD in dormitoare, camere de zi pe fiecare nivel, servirea mesei in aer liber intr-un spatiu deosebit, un foisor si un leagan special amenajate pentru recreerea si buna dispozitie a rezidentilor nostrii.  Fundatia Romana Sfantul Petru are in plan pregatirea unor animale de companie pentru terapie, acest lucru fiind foarte important in procesul de reabilitare neuropsihiatrica.

7, vol. 64, pp. 146-48) sub titlul Eine eigenartige Erkrankung der Hirnrinde pentru ("O îmbolnăvire particulară a scoarței creierului").

  
Nume : *
Adresa email : *
Mesaj : *

Cod securitate :  


:: azil batrani ingrijire batrani casa batrani alzheimer